- dag 2 och avslut!

Skiter fan i detta... vaknar upp och mår illa.. vet att plugget hänger över en som man måste snabba sig på med. Näääe jag ska bli fet och uppstoppad ist.

Har dock rester kvar som jag måste käka idag... blääää! hahaha


- Dag 1, detox

God möra!
Idag har jag börjat med min detox! Jag har käkat frukost vilket fick bli blåbärsgröt.



Blåbärsgröt 1 pers

Blanda 1 dl havregryn, 1/4 tsk salt och 2 dl soyamjölk (el. havremjölk) i en kastrull koka upp under omrörning. Låt sedan koka på svag värme i några minuter. Häll på 1 dl blåbär precis innan servering och servera med mjölk.

Siktar på att käka var tredje timma.. idag ska jag till skolan vid 12.30, så hoppar över mellanmålet och går dirrekt på lunch, så sparar jag mellanmålet till efter middagen ikväll ist.

Lunch



Potatissallad 2 pers

6 kokta, kalla potatisar
1 knippe färska rädisor
1/2 paket färska sockerärtor
1/2 purjolök (den gröna delen)
1 knippe dill
2 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
1 msk vatten
Salt och svartpeppar

Så gör du:
1. Skär potatisen i bitar, rädisorna i slantar och dela sockerärterna. Strimla purjolöken och hacka dill.
2. Blanda olja, senap, salt och peppar i en stor skål. Blanda ner dill, grönsaker och potatis.

Mellis fick bli en banan.

Middag



Rödbetssallad 2 pers

4 stora rödbetor
1/2 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 paket ruccolasallad
50 g getost
25 g rostade pinjenötter
Lite hackad, färsk bladpersilja och kapris till garnering

Så gör du:
1. Koka rödbetorna i 20–30 minuter beroende på storlek. Dra av skalet under rinnande kallt vatten och skär dem i mindre bitar.
2. Lägg i en skål och blanda med olivolja och balsamvinäger.
3. Lägg upp ruccolasallad på två fat och fördela rödbetorna över.
4. Smula över getost och toppa med rostade pinjenötter, persilja och kapris.

Så gjorde jag lite mellis nu på kvällen. Fick bli lite groddar och sockerärtor.



Esther åt gärna med lite av mina groddar :)

Är sugen på massa gooooodis :/ hmm... undrar hur detta ska gå när jag behöver energi till allt plugg!

Puss / annelie


- uppsala

Har ju spenderat ett dygn i uppsala. Det var underbart trevligt. Vi tittade i lite affärer och en jättemysig lanthandel. inredning i massor!! Så åt vi god mat och avslutade kvällen med bowling :) Helhärligt!

Har nu haft praktik i 4 veckor och imorgon är det skolan som gäller igen! Känns både skönt och lite panik. Man känner sig aldrig riktigt ledig, men att jobba 100% känns inte heller så kul. Vad positiv jag lät där kände jag. Ska bli kul att komma tillbaka till skolan iaf. :) Två dagar kvar på min kurs, 3 veckor läkemedelsmatte med prov i slutet och starta igång med en ny kurs... sen drar jag till varmare breddgrader <3 22 dagar kvar!


Lill-esther fyller 1 år idag <3

våran första dag ihop, då hon blivit 12 veckor!

Imorgon börjar min detox-kur! Nu jävlar kööööööööööör vi! Peppa peppa peppa!!

Puss / annelie


- fram med dammvippan!

Sarah: ja nu va det verkligen längesen jag skrev... haha. Ska försöka skriva lite nu igen. Satt och pluggade, men insåg att detta var liiiiiite trevligare ;)
Har ju gjort om bloggen lite också.. eller gjort om och om, utforminingen. Jag är ingen blogg designer, men detta har jag bara gjort genom att trycka på en knapp. Enkelt och bra! Vart ganska nöjd ändå :)

Har ju haft praktik i 4 veckor nu.. sista dagen på fredag. Det har gått jättebra. Känns konstigt att försvinna där i från nu. Men behöver jobba in lite cash nu. Varit svårt att jobba utöver 90% praktik.

I helgen ska jag och martin åka och hälsa på hans syster och kille i Uppsala. Det ska bli väldans trevligt. Skönt att komma här i från ett tag, även om det blir en kort visit. Kissen får sova sin första natt själv i lägenheten. Det går nog bra skulle jag tro. Mamma & pappa släpper ut och in henne under dagen.

På måndag ska jag påbörja min efterlängtade detox-kur. Vet inte om den är så efterlängtad på måndag, det återstår att se. Ska köra detta i två veckor med syftet att rensa ur kroppen. Har aldrig provat detta, så får se hur det går... det låter fräsht och skönt iaf. haha Ska försöka lägga upp lite här om det är någon som är intresserad att kolla vad jag äter, hur det går och så får ni såklart peppa mig. Vissa tycker inte om att läsa om sådant(jag är egentligen ingen fantast av att läsa sådant), så jag lovar att ni inte behöver det då heller. :)

Puss / annelie
24 dagar kvar till TURKIET!!! <3