- chokladfondant

Gjorde detta på nyår, å vart såå gott! Så prova detta om ni ska ställa till med fest!
 
För 4 portioner
 
4 msk strösocker
2 ägg
2 ägg, endast gulan
100g smör
100g mörk choklad, minst 70%, mint eller apelsinsmak
2,5 msk vetemjöl
 
Vispa socker, ägg och äggulor pösigt.
Smält smöret i en kastrull och ta ifrån värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet.
Spritsa eller fördela med sked eller sprits smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 7 minuter.
Stjälp upp på tallrikar. Skär ut ett snitt i varje fondant, så lite choklad rinner ut. Garnera med hallon och citronmeliss. Pudra över florsocker. Servera med glass eller grädde!
 
 
Puss / annelie
 

- nyår 2012/2013

Då så, dags att ta tag i bloggen!
Jul och nyår är över. Det är en underbar tid, men stressig och rent av skönt när det är över och vardag igen. Hade en fantastisk trevlig nyårsmiddag igår. Trots förkylning så mådde jag ganska bra :) Vi började med lite god bål. hemligt recept tror jag va? ;)
Därefter bjöds det på räk/lax toast, vanligt, men gott!! Till huvudrätt blev det unsgrattinerad fläskfilé, fylld med fetaost, soltorkade tomater och rödlök, hasselbackspotatis, rödvinssås och sallad. Efterrätten, kvällen höjdpunkt, skulle man kunna kalla det... chokladfondant! SMASKENS!
 
 
 
Önskar alla ett gott nytt år..
Puss / annelie