- american apple pie

200 g smör
2½ dl socker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
5 små äpplen
socker & kanel

Skala och skär äpplena i skivor(den storleken du vill). Lägg bitarna i en skål och blanda i lite socker & kanel.
Vispa rumstempererat smör med socker, poröst med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget. (Smeten kan bli grynig, men blir slät när mjölet tillsätts)
Du kan smaksätta degen med citronskal om du vill!
Blanda bakpulver med mjölet. Rör i mjölblandningen i smeten och rör den jämn.
(du kan även tillsätta 1 dl mjölk, vilket jag glömde, men smakade sååå gott iaf ;))
Blanda tillsist i äpplena.
Bred ut smeten i en smord, bröad rund form. (gärna med avtagbar kant)
strö över lite socker & kanel på toppen.
Grädda kakan i nedre delan av ugnen, 175 grader i ca 45-50 min.
Låt svalna något innan kanten tas bort.
Servera med vanilj visp, glass eller vad ni gillar :)



Puss / annelie

- söndagkväll

Idag har jag pluggat nästan hela dagen, det var ett tag sen man gjorde de. Fy så tråkigt det är, såklart är vissa ämnen väldigt intressanta, men när man MÅSTE göra något blir det oftast lite tråkigare. Så ska fortsätta även lite nu.. imorgon ska vi diskutera om det vi läst.

Har även hunnit köpt davidskort och tränat ett step-pass. Det va svårt att komma igång vill jag lova. Död efter första låten typ. Men nu känns det underbart skönt!

Nu: Plugg!

Puss / annelie


- ernst kantarellpaj

Provade att göra Ernst kantarellpaj...

Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten


Fyllning
1 st purjolök
1 dl soltorkade tomater, i olja
1.5 dl bladpersilja
400 g kantareller
4 st ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
100 g västerbottensost
salt och peppar efter smak
smör till stekning

 

Gör så här

Pajbotten
Blanda smör och mjöl, gärna i mixer.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
Om tid finns så låt degen vila 2 timmar i kylen.
Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform.

Fyllning
Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka.
Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan.
Stek på kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg.
Salta och peppra gärna.
När kantarellerna är redo så tillsätt purjolöken, tomaterna och sist persiljan.
Vispa ihop ägg och grädde och mjölk.
Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen.
Riv till sist över västerbottensosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10-15 min.
Servera med en fräsch sallad som den är eller som komplement på en kräftskiva.



testa testa.. :)

Puss / annelie


- vardag igen

Hemma från en underbar vecka på Öland. Har haft relativt fint de flesta dagar, så har kunnat sola lite iaf. Även ett dopp i havet :)


Nere vid havet


promenad längs havet


mata kossorna :)


ost- & kexkvällar..


fästing...


rökt flundra & torsk med potatis och romsås. MUMS!


och de goda kroppkakorna förstås!

Men nu är det som sagt vardag och jag har satt mig i skolbänken igen :) Känns jättebra.

Puss / annelie

- godmorgon



Esther säger godmorgon! :)

Puss / annelie

- poncho

Godkväll!
Idag har jag, Lisa, Jenny och Anna varit i Karlstad. Vi skulle åka in för att kolla in Fias nya lägenhet. Den var asfin :) Hon jobbade till eftermiddan, så vi tog en sväng på stan först. Vi lunchade och fikade.
Efter många om och men köpte jag mig en poncho på MQ!


Visst kan man väl ha den över jeansjackan?? :)

Puss / annelie