- bytt är bytt och kommer aldrig igen
Höstfärgen är på!
Puss / annelie
- finn en katt
Idag blir min lilla söta bebis 6 månader :)
Hipp hipp hurra för henne <3
Puss / annelie
- örebro shopping
Eftersom mitt besök hos Lisa i linköping inte blev av var det extra kul att se henne igår :) Och jag var övertaggad på shopping, så vi tog oss en tur till örebro. Shoppade en hel del på gina :) längesen jag hittade så mycket fina saker där. köpte även ett lakan på hemtex till våran säng som är mycket bredare nu. Köpte även lite grejer på IKEA. Där kan man säga att shoppingen tog slut! Det gick liksom inte mer.
Vi käkade inne på marieberg, på paco's gottgott! Och fikade på espresso house :)
På kvällen kollade jag idol med martin och käkade inte så speciellt mycke eftersom man är proppmätt när man kommer hem från öret.... somnade ganska tidigt. Var väl tur det för hela dagen idag har jag pluggat. Har prov på tisdag och två inlämningar på fredag!
Ikväll ska jag träffa Lisa, det är bäst att passa på när man väl har henne i karlskoga :) Sen blir det väl en tur dit snart me.. är ju inte så långt till linköping!
Puss / annelie
- kyckling med jordnötter och sweet chili
4 port ris
600g kycklinglårfilé
1 röd paprika
½ purjolök
olja att steka i
salt & peppar
1 burk bambuskott (200g)
1 dl sweet chilisås
jordnötter
Gör såhär:
Koka riset.
Skär kyckling , urkärnad paprika och purjolök i strimlor.
Bryn kyckling och paprika i oljan i en het stekpanna.(smidigare med stekgryta)
Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Låt bambuskotten rinna av och lägg dem och purjolöken i stekpannan.
Häll över sweet chili och 1 dl vatten (jag hällde även på lite grädde + lite extra sweet chili).
Stek på svag värme tills kycklingen är klar.
Servera kycklingen med ris och toppa med jordnötter.
Supergott, ni måste testa!
Puss / annelie
nuidol!
- skärpning
godnatt
puss / annelie
- krämig fiskgryta med sockerärtor och kräftor
400g torsk
potatis
2 morötter
½ purjolök
170g kräftstjärtar i lake
matfett att steka i
2½ dl matlagningsgrädde
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller 1½ msk fond
1 tsk majsstärkelse (maizena)
salt & peppar
200g sockerärtor
2 msk hackad dill
Gör såhär:
Tina fisken.
Skala potatis och morötter. Koka potatisen.
Ansa och skölj purjolöken, skär den och morötterna i tunna skivor.
Låt kräftorna rinna av, men spara 1 dl av spadet.
Stek purjolök och morötterna i matfettet i en kastrull.
Tillsätt grädden, 1 dl kräftspad och buljongtärning och koka upp.
Red av med majsstärkelse utrörd med lite vatten.
Smaksätt med salt & peppar.
Skär fisken i bitar och lägg i dem i såsen och koka försiktigt i ca 5 min.
Lägg tillsist i kräftstjärtar, sockerärtor och dill. Koka upp.
Servera med potatis.
Puss / annelie
mumsmums