- krämig fiskgryta med sockerärtor och kräftor

Du behöver för 4 pers:
400g torsk
potatis
2 morötter
½ purjolök
170g kräftstjärtar i lake
matfett att steka i
2½ dl matlagningsgrädde
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller 1½ msk fond
1 tsk majsstärkelse (maizena)
salt & peppar
200g sockerärtor
2 msk hackad dill


Gör såhär:
Tina fisken.
Skala potatis och morötter. Koka potatisen.
Ansa och skölj purjolöken, skär den och morötterna i tunna skivor.
Låt kräftorna rinna av, men spara 1 dl av spadet.
Stek purjolök och morötterna i matfettet i en kastrull.
Tillsätt grädden, 1 dl kräftspad och buljongtärning och koka upp.
Red av med majsstärkelse utrörd med lite vatten.
Smaksätt med salt & peppar.
Skär fisken i bitar och lägg i dem i såsen och koka försiktigt i ca 5 min.
Lägg tillsist i kräftstjärtar, sockerärtor och dill. Koka upp.
Servera med potatis.



Puss / annelie
mumsmums

Kommentarer
SÄÄSSYY säger:

gott :)

2011-10-12 | 16:56:42
Bloggadress: http://ssuussaannaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback