- krämig fiskgryta med sockerärtor och kräftor
Du behöver för 4 pers:
400g torsk
potatis
2 morötter
½ purjolök
170g kräftstjärtar i lake
matfett att steka i
2½ dl matlagningsgrädde
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller 1½ msk fond
1 tsk majsstärkelse (maizena)
salt & peppar
200g sockerärtor
2 msk hackad dill
Gör såhär:
Tina fisken.
Skala potatis och morötter. Koka potatisen.
Ansa och skölj purjolöken, skär den och morötterna i tunna skivor.
Låt kräftorna rinna av, men spara 1 dl av spadet.
Stek purjolök och morötterna i matfettet i en kastrull.
Tillsätt grädden, 1 dl kräftspad och buljongtärning och koka upp.
Red av med majsstärkelse utrörd med lite vatten.
Smaksätt med salt & peppar.
Skär fisken i bitar och lägg i dem i såsen och koka försiktigt i ca 5 min.
Lägg tillsist i kräftstjärtar, sockerärtor och dill. Koka upp.
Servera med potatis.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/253972/images/2011/img_1069_169279767.jpg)
Puss / annelie
mumsmums
400g torsk
potatis
2 morötter
½ purjolök
170g kräftstjärtar i lake
matfett att steka i
2½ dl matlagningsgrädde
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller 1½ msk fond
1 tsk majsstärkelse (maizena)
salt & peppar
200g sockerärtor
2 msk hackad dill
Gör såhär:
Tina fisken.
Skala potatis och morötter. Koka potatisen.
Ansa och skölj purjolöken, skär den och morötterna i tunna skivor.
Låt kräftorna rinna av, men spara 1 dl av spadet.
Stek purjolök och morötterna i matfettet i en kastrull.
Tillsätt grädden, 1 dl kräftspad och buljongtärning och koka upp.
Red av med majsstärkelse utrörd med lite vatten.
Smaksätt med salt & peppar.
Skär fisken i bitar och lägg i dem i såsen och koka försiktigt i ca 5 min.
Lägg tillsist i kräftstjärtar, sockerärtor och dill. Koka upp.
Servera med potatis.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/253972/images/2011/img_1069_169279767.jpg)
Puss / annelie
mumsmums
Kommentarer
SÄÄSSYY säger:
gott :)
Trackback