- chokladfondant
Gjorde detta på nyår, å vart såå gott! Så prova detta om ni ska ställa till med fest!
För 4 portioner
4 msk strösocker
2 ägg
2 ägg, endast gulan
100g smör
100g mörk choklad, minst 70%, mint eller apelsinsmak
2,5 msk vetemjöl
Vispa socker, ägg och äggulor pösigt.
Smält smöret i en kastrull och ta ifrån värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet.
Spritsa eller fördela med sked eller sprits smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 7 minuter.
Stjälp upp på tallrikar. Skär ut ett snitt i varje fondant, så lite choklad rinner ut. Garnera med hallon och citronmeliss. Pudra över florsocker. Servera med glass eller grädde!
Puss / annelie
Kommentarer
Madde R säger:
Vad gött det såg ut :)
Trackback