- blueberry cupcakes
Idag har jag varit duktig och bakat blåbärsmuffins av ölands-blåbären. Receptet är från Leila Lindholms bok, a piece of cake. Orginalreceptet är med hallon, men det går ju att byta som man tycker. Prova gärna!
12 cupcakes
Du behöver:
3 ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
3 dl färska blåbär (eller frysta)
Blueberry frosting
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1,5 dl färska blåbär (eller frysta)
Gör såhär:
1. Sätt ungnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
6. Vänd försiktigt ner blåbären i smeten.
7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (eller vanlig plåt) och fyll formarna till 2/3 med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
9. Rör florsocker och phiadelphiaost krämigt med elvisp.
10. Vänd försiktigt ner blåbären och bred frostingen på cupcakesen. (jag körde med elvisp för att få lite färg)
11. Garnera gärna med färska blåbär.
Puss / annelie
12 cupcakes
Du behöver:
3 ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
3 dl färska blåbär (eller frysta)
Blueberry frosting
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1,5 dl färska blåbär (eller frysta)
Gör såhär:
1. Sätt ungnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
6. Vänd försiktigt ner blåbären i smeten.
7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (eller vanlig plåt) och fyll formarna till 2/3 med smet.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
9. Rör florsocker och phiadelphiaost krämigt med elvisp.
10. Vänd försiktigt ner blåbären och bred frostingen på cupcakesen. (jag körde med elvisp för att få lite färg)
11. Garnera gärna med färska blåbär.
Puss / annelie
Kommentarer
Trackback